,

Mathilde (Dokka) Hauan Mathillas

Ditt hjerte som slo så varmt for oss alle
og øyne som våket og strålte så ømt,
har stanset og sluknet til sorg for oss alle —
men hva du har gjort vil aldri bli glemt.

 

Hjertelig takk

for all vennlig deltakelse,
for omsorg og hilsener ved
vår kjære mamma,
Mathilde Hauan Mathillas, sin bortgang.

Tove, Stein Olav og Tor Harald med familier

 

Minneord

Kjære tante. Du var et viktig og godt kvinnerolleforbilde for meg, og kanskje litt før din tid i mange ting. Alt som er sagt her er sant om deg.du har satt spor i oss. Og, jeg ville så gjerne sagt et siste adjø i dag , men sånn ble det ikke. Fred over ditt minne

Gunn Hauan Tronsen

Kjære Dokka!
Jeg var så heldig å få komme på besøk i Tromsø ved noen anledninger og ditt hjem var alltid åpent, hjertelig og varmt. Akkurat som deg. Et fantastisk menneske skal nå få hvile. Kondolerer til alle de fine menneskene rundt deg, for savnet vil bli stort. Hvil i fred! ❤️❤️

Mari Berdal Djupvik

Kjære Dokka Trolig er det dristig å forsøke å forfatte noe til minne om en som var så imponerende med ord. Apropos ord var det flere ganger jeg/vi ble sittende i tvil, avløst av beundring, over julekort med en skjønnskrift som ved første øyekast lot til å være fremstilt av en maskin. Siden dette skrives med alle dagens hjelpemidler, tar jeg i takknemlighet likevel sjansen på en liten tantebeskrivelse. Som barn, og etterhvert ungdom, passet jeg på å være til stede ved ditt og Haralds besøk hos mine foreldre. Og jeg var lett å be med når turen gikk til Thorshaugvegen. Dere hadde en lun- og hyggelighet som gjorde at jeg alltid trivdes i deres selskap. Vår første ferietur til Sverige, etter foreldrene mine fikk bil, var med dere som veivisere. De etterhvert mange bussturene til Bjerkaker etter skoletid, for å treffe min ungdoms helt, svarte dere bare med vennlighet. Og for meg var mitt Galtvort på Sydspissen, vel så interessant som den tradisjonelle skolen i Kroken. Og etter skoletid ble følgelig bussturene til og fra dere mange ett år eller to. Kanskje visste du ikke Dokka, at de få metrene bak rattet på en traktor på Breivikeidet i altfor ung alder, var noen av mine mest minnerike tilbakelagte metre? Av mine andre minnerike metre var f.eks. den meteren hvor Norton 125 kubikken, med sønnen din bakpå, gikk rett til værs. Dette da jeg med null kunnskap om motorsykler, koblet med overmot, fikk en enestående anledning til å innta førerplassen. Også dette i en altfor ung alder. Trolig visste du ikke det heller. Du, og hjemmet deres, ble for meg en viktig del av den familiære landsbyen som er anbefalt for enhver god oppdragelse. Jeg vil alltid være takknemlig for dette.

Birger Kjeldsen

Kjære Mor, det er så trist at vi ikke skal treffes mer. Du som alltid har vært så viktig for meg. Du som alltid har tatt imot meg med omsorg og varme klemmer, og som har fått meg til å føle meg viktig og
elsket. Sommerferier i Tromsø på besøk hos deg og Far minnes med enorm glede, og de føltes alltid
for korte. Heldigvis ble det mange somre (og andre ferier), også i voksen alder. Jeg skulle gjerne hatt deg her i mange år til, men det ble ikke sånn. Savnet er stort. Takk for alt, kjære Dokkemor.

Julie Mathillas

Kjære Dokka. Jeg trodde min neste tur til Tromsø skulle bli til din 90-årsdag, men sånn ble det ikke. Det er så trist å tenke på at du er borte. Du var et hjertegodt menneske som alltid stilte opp for andre. Jeg har bestandig følt meg velkommen hos deg selv om treffene med årene ble færre. Avstanden var stor, men desto hyggeligere var det å kjenne at kontakten var den samme hver gang vi møttes. Din varme, omtanke, humor og latter vil jeg alltid huske, og jeg vil gjemme alle gode minner i mitt hjerte. Hvil i fred kjære Dokka. Klem fra Eli

Eli Thomassen

Kjære mor, takk for alt du har vært for meg. Et stort forbilde og en trygg og kjærlig havn. Hos deg og far følte vi barnebarna oss alltid velkommen og elsket. Uansett hvilke sprell vi gjorde, hvor mye bråk vi lagde eller hvor uforskammet vi maste om mer is og godteri kan jeg bare huske at vi fikk smil og varme tilbake fra dere. Du så meg og var alltid raus med komplementene, noe som var til stor hjelp og støtte spesielt i litt utrygge tenåringsår. Du har alltid vært et stort forbilde, med din raske replikk, din kreativitet og ditt engasjement og omtanke for alle rundt deg. Du og far har også vist meg hvordan ekte kjærlighet skal være. Dere vekslet mellom flørtende kjekling og det å stadig sende hverandre kjærlige blikk. Jeg husker jeg hørte den hjertelige latteren fra kjøkkenet da dere lo av hverandres vitser under middagslaginga og selv som barn lot jeg meg fascinere av at det gikk an å finne så mye glede i hverandre etter så mange år sammen. Den varmen du har vist meg er jeg evig takknemlig for at mine barn også har fått oppleve. De rakk heldigvis å få nok tid med deg til at de kommer til å huske deg godt for hvor snill og god du var. De trekker gjerne fram hvordan du alltid hadde gjemt unna søtsaker som de skulle få, hvordan du alltid gav dem din fulle oppmerksomhet når de bad om det, hvor morsom du var når du alltid prøvde å jukse mot dem i Yatzy, og hvordan du stadig bygget opp selvtilliten deres med å kommentere hvor flinke de var til smått og stort. Savnet er stort kjære mor!

Silje Mathillas Fongen

Kjære Dokka!
Til alle gebursdager og også til julehilsen brukte du din lyriske evne. Du vil bli savnet etter alle disse år i vår familie.
🦋 Lillemor

Dagny Madsen

Kjære Dokka!
Til alle gebursdager sendte du en lyrisk hilsen. Også til jul diktet du noen koselige ord. Du vil bli savnet kjære Dokka.
Klem og hilsen fra Lillemor

Dagny, Lillemor Madsen

Kjære tante.
Takk for alt du har betydd for meg. Da jeg var liten beundret jeg deg, du var så vakker og snill. Så flyttet jeg til Tromsø, og du og din familie ble en trygg havn for en 14 åring. Svært ofte ble det overnatting i helgene.
Du var interessert i meg og så meg.
Møtene ble etter hvert sjeldne av naturlige årsaker, men når vi så hverandre spurte du etter alle og husket navn. Fortsatt interessert i dine omgivelser.
Hvil i fred tante.
Hilsen Hilda

Hilda Mathilde Riddervold

Kjæreste tante – med stor T! For du har jammen vært sånn tante som alle burde hatt i livet sitt. Du og onkel Harald har alltid vært tilstede og fått oss til å føle oss velkommen og ønsket. Takk for alle gode minner.

Mette, Trine og Berit

Kjære Dokka. Du har vært så sterk og viktig for meg hele livet. Hvil i fred, kjære søster.

Olaug

Kjære mamma
Det har fortsatt ikke gått ordentlig opp for meg at du har forlatt oss. Selv om du nærmet deg 90 år skjedde det så brått og uventa. Vi var godt i gang med å planlegge feiringa av 90-årsdagen din, og vi fikk ingen forvarsler om at du ikke skulle få oppleve den.
Det er trist å tenke på at jeg aldri mer kan besøke deg, snakke med deg, sammen med deg se tilbake på gamle minner og spørre deg om ting fra tidligere tider, dra ut på tur og planlegge felles aktiviteter fremover. Selv om alderen etter hvert satte sine begrensninger var du alltid glad for å komme deg ut, på tur, på besøk og etter hvert til og med på butikken.
Du var også alltid glad for å få besøk, og var alltid fornøyd om noen ville spille yatzy eller kort med deg, noe du gjorde særlig ofte med barnebarn og oldebarn.
Kjære mamma, du var den beste mammaen jeg kunne fått. Takk for at du, sammen med pappa, ga meg en trygg og god barndom og oppvekst. Takk for all støtte og hjelp gjennom livet, og for alle gode samtaler og opplevelser. Du var en jeg kunne stole på, du var rettferdig, engasjert, hadde stor omsorg for de rundt deg, og ville gjerne være til hjelp og nytte. Du ville bidra og ønsket ikke å være til belastning for noen. Dette var noe som var viktig for deg helt til siste slutt.
Sorgen er stor nå, men alle de gode minnene er en god trøst å ta med videre.

Kjærlig hilsen Tove

Tove Mathillas Røsvik

Tente lys

 • Susann

 • Randi Håkonsen

 • Merethe Berger Håkonsen

 • Vigdis og Tor

 • Marit Hogseth og Gunvald Hansen

 • Marie Øvrum

 • Helene Larsen m/ familie

 • Hanne Stoltenberg Myhre

 • Birger Kjeldsen

 • Henrik Mathillas Fongen

 • Ellbjørg Hauan

 • Marthe Holmedal Øvrum

 • Mildfrid Thomassen

 • Nils Petter Thomassen

 • Eli Thomassen

 • Astrid Thomassen Øvrum

 • Inger Hauan

 • Peder Kofoed-Fyhn

 • Ingeborg Fyhn

 • Trine Hauan Helø

 • Mette

 • Olaug

 • Berit Hauan Helø

 • William og Filip

 • Solveig Lillevik

 • Silje Mathillas Fongen

 • Arnold Hauan

 • Tove Mathillas Røsvik

Uttrykk dine kondolanser