,

Li Seim

Li var et sterkt og tappert menneske,
men livets urettferdighet hadde gitt
henne så mange og tunge belastninger
at hun ikke orket å kjempe mer.

?

Bisettelse i Sállir seremonihus, Tromsø
mandag 21. august kl. 13.00

?

Minneord

Kjæreste Li ,æ e fremdeles lamslått etter at æ fikk vite at du hadde forlatt den her verden. Æ forstod at du hadde en tung periode, men æ trodde at du ville komme dæ over også denna kneika. Kjære Li – du var -og vil forbli – en av mine beste venna .Vii ble kjent da vi begge var innlagt på Åsgård på midten av 1990-tallet. Vi var begge hestejenter , og vi var interessert i musikk og i film – i tillegg til at vi var to sosiale sjeler som likte å være sammen med andre mennesker. Vi hadde det , og mange andre ting til felles. Vi ble utrolig gode venninner – æ tror vi var litt like på så mange måter. Vi hang sammen ikke bare de gangene vi var innlagt , men også utenfor hang vi mye sammen, sjøl om æ bodde på Bardufoss , og du i sokkelleiligheten din i Gitta Jønsons veg. Du kom ofte på besøk til mæ og familien min i helgene – da hadde vi ofte Kjellerstua for oss sjøl, der vi så film , skravla og spiste Mamma sin hjemmelagde pizza og anna godis. Du var ofte med mæ i Stallen ( Nasjonalt Senter for Nordlandshest/ Lyngshest), og hjalp gjerne til når æ hadde foringshelg. Æ var med i Stallgjengen på Hestesenteret , og du holdt på med hester i Tromsø. Vi to kunne prate om alt, absolutt ALT sammen, du fortalte mæ om årsaken til at du var innlagt, og æ fortalte dæ om min historie. Så mye likt, men samtidig tror æ din sorg , eller livssorg, var tyngre enn min.
Du støtta mæ bestandig og var tilstede for mæ. Vi var tilstedet for hverandre. Du lot dæ ikke skremme av nåkka, Ikke engang av mitt indre mørke. Du forstod.
Vi har vært venna mesteparten av mitt liv , fra æ var 19 -20 år sånn omtrent. Æ e to år eldre enn dæ. Æ husker så godt at du tok eksamen på Musikkonservatoriet, da du spilte Klarinett for oss alle. Skal si at det svinga av dæ! Æ var så stolt av dæ da! Vi var ofte i byen i lag , på handletur på Scorpius der vi kjøpte Henna som vi farga håret med – så vi hadde begge rød manke , palestinaskjerf og kule klær! Å ja – film! Det må æ ikke glemme å nevne! Æ tror ikke æ vet om nån som levde sæ så inn i storfilmen « Titanic « , som du! Vi så filmen sammen X- antall ganger, og musikken til filmen – My Heart Will Go On- elska du! Du hadde en nydelig sangstemme Li. Du må ha spillt hull i den CD- plata av Celin Dion.
Da æ hadde det ekstra vanskelig i februar 2000 ,og måtte tilbringe 3 år på Bredtveit i Oslo, så skrev vi brev til hverandre, ofte flere ganga i uka. Du skjønte at æ virkelig var langt nede , og var alltid der for mæ – og æ hadde dæ på ringelista mi over folk æ kunne ringe til. Det var alltid så oppmuntrende å høre stemmen din, Li.

Da æ omsider fikk reise hjem til Bardufoss i juni 2003 , så gikk det ikke lang tid før vi igjen kunne treffes- og det feira vi med å dra på Tangs Restaurant her i Tromsø. I 2004 kjøpte æ mæ leiligheten på Skattøra , og omtrent samtidig kjøpte du din leilighet i Tromsdalen/ Kroken, som du bla fyllte med katter og musikk, filmer og liv. Vi var begge glade i å male og tegne , og på jenterommet mitt på Bardufoss henger to bilder over senga , det ene har du malt, med tydelig strek og glade farger. Det forestiller en drake som flyr i vinden , og på den har du skrevet ;» Ikke Glem å Fly «. Vi sleit begge med det å huske på de gode stundene livet kunne gi oss. Med årene virka det som at du fikk det bedre- du fikk dæ jobb på UNN , og på et eller annet tidspunkt fikk vi mindre kontakt fordi livene våre gikk i hver sin retning. Vi hadde fremdeles kontakt , på sms, sosiale medier , og innimellom treftes vi på kafé. Æ har alltid likt å uttrykke litt av min personlighet ved å farge håret mitt , så når æ la ut bilder av mitt nyfarga hår, hendte det titt og ofte at du sendte ei melding med spørsmål om kor du kunne få kjøpt den lilla Manic Panic fargen eller den rosa Crazy Color – du var også fargerik på mer enn én måte. Du hadde mange jobber de siste årene – som du sjøl sa til mæ ;» det e dyrt å ha hest»! Æ husker godt da æ fikk vite at du hadde fått dæ hest. Du hadde det største, gladeste smilet æ kan huske ! Du forguda Bo fra første øyeblikk og han var jo en stor og vakker hest! Han var det du alltid hadde drømt om.Han hadde et svært godt hjem hos dæ, Li.
Æ savner dæ Li , æ tenker på dæ hver dag , kor heldig æ har vært som har hatt en venn som dæ. Æ vil takke dæ for alle herlige samtaler , for de dype samtalene – for alle spillopper og artige påfunn, for at vi var som perler på ei snor , for all tillitt og støtte. Takk for at du var dæ -Li – Takk for at du var min venn! Æ kommer aldri til å glemme dæ. Hold av en plass til mæ når æ kommer ridende inn i Aftenlandet. ♥️♥️

Beate Kolset Johnsen

Kjære Li, det er så forferdelig trist at du ikke er her mer, og at jeg aldri skal få se deg igjen. ??
Jeg har så vanskelig for å tro at det faktisk er sant.
I dag søndag stakk jeg og Karl-Erik innom hundeutstillingen i Tromsø for å ta en titt og hilse på kjente, og jeg følte liksom at jeg så deg i øyekroken hele tiden. Jeg ventet liksom på at du skulle komme imot meg med ditt fine smil. Og jeg ønsket at alt bare hadde vært en vond mareritts drøm.
Vi har i perioder hatt mindre kontakt, slik livet er med forskjellige veivalg og man er til tider opptatt på hver sin kant. Men jeg har alltid satt stor pris på ditt vennskap. Takk for at du har vært min gode venninne siden vi var 7 år. Du ha betydd mye for meg. Det er veldig tungt og vondt å miste deg. Jeg vil aldri glemme deg og vårt vennskap.
Jeg er veldig glad i deg og jeg savner deg Li. ❤️
Farvel kjære Li, hvil i fred. ❤️

Lisa Sørgaard

Kjære Li. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Ord blir så fattige. Vi har kjent hverandre lenge nå. Både gjennom kattene, hundene og hestene.
Vi kunne snakke om alt, og det er tungt å vite at det ikke vil skje igjen.
Vi dro hverandre med på ting, og det har jeg satt stor pris på.
Som jeg har lært av deg, blir ikke livet helt som vi vil. Men du ga jernet, og det er jeg stolt av.
Det har vært både alvor og lek.
Jeg kommer til å savne deg dypt. Hvil i fred, min venn ❤️

Lillian

Hvil i fred, kjære naboen min❤️

Hege Elisabeth Losoa

Kjære Li.
Så ufattelig trist at det skulle ende slik. Hadde jeg bare kunnet holde rundt deg, og fortalt at jeg brydde meg, var glad i deg. Jeg kunne fått delt din smerte, og kanskje gitt deg litt håp for ramtida. Men jeg fikk aldri dele din sorg og smerte. Det var lenge siden vi hadde hatt kontakt. Antakelig ville det heller ikke hjulpet om jeg hadde vært der. Utfallet ville antakelig blitt det samme. Men følelsen av å ha prøvd å hjelpe, ville vært der, og kanskje ville du hatt det litt bedre, i alle fall for en liten stund.
Det var med uendelig med stor sorg, og også sjokk, jeg mottok beskjeden om at du var gått bort. For de senere årene hadde vi, for å være helt ærlig, ingen kontakt annet enn gjennom sosiale medier. Jeg hadde derfor ingen anelse om at livet hadde fart så urettferdig med deg. Men på slutten av barneskolen og på ungdomsskolen, da var du en av mine aller beste venner! Vi delte – ikke overraskende – interessen for hest! Og vi bodde nært, og gikk på samme skole, samme trinn. Det gjorde at det gikk i hest for oss hele døgnet. Vi begynte også i stallgjengen på Tromsø rideskole sammen. Det innebar at vi en kveld i uka og annenhver helg hadde ansvaret for fôring av alle hestene på stallen, og å holde det rent. Det innebar mye ansvar. Halv sju stod vi gjerne opp i helgene, før vi tok beina, sykkelen eller sparken fatt de tre kilometerne til rideskolen. Vi lot oss ikke stoppe av verken snø, sludd eller regn. Nesten hver dag var vi på rideskolen sammen. Vi red ofte på besøk hjem til deg og meg, hvor hestene gjerne fikk en gulrot eller to.
Også utenom rideskolen holdt vi sammen på den tiden. Du var mye hos oss. I helgene var det film og 80-tallets gryteretter i sofa’n med familien, helt til vi ble gamle nok til å ønske å utforske bylivet, nærmere bestemt Radiodiskoteket på brygga. Det var ikke mine foreldre spesielt begeistret for – vi gikk jo bare på ungdomsskolen. Da var det veldig bekvemt å overnatte hos deg, og snike seg ut kvelds- og nattestid. Men ble folk av oss også :-).
I disse årene på barne- og ungdomsskolen hadde jeg en utrolig god venn i deg, Li. Du var alltid til lå stole på, morsom og oppfinnsom, og 100% tilstede for meg. Det er kanskje en av grunnene til at det føles så vondt at jeg ikke var der for deg, når du hadde det så vondt.
Etter ungdomsskolen mistet vi som sagt gradvis kontakten. Jeg dro jeg på utveksling til utlandet, og siden flyttet jeg sørover. Vi møttes et par ganger etter det, men livene våre tok hver sin retning, slik de av og til gjør. Uheldig vis ble din vei særdeles mer humpete enn min.
Det er et flott menneske som nå har forlatt verden i en alt for ung alder. Håper du nå har fått fred, kjære Li. Jeg sitter i alle fall igjen med bare gode og morsomme minner om deg.

Maria Kjeldaas Johannessen

Hvil i fred,Li ❤️

Åshild

Vi har ikke møttes på noen år, men vi var i kontakt med deg på fb når du la ut noe om hundene, Ludvig og Albert eller hesten Bo. For mange år siden kjøpte vi Salieri hos deg – og senere ga du oss Sofie (begge Britisk korthåret) siden du ikke kunne avle på henne mer. Du var en svært oppegående jente som alltid stilte opp når vi trengte dine råd og hjelp ang kattene. Vi jobbet også godt sammen i katteklubben i mange år. Og Tor spilte sammen med deg i Janitsjaren i flere sesonger. Du vil bli dypt savnet – hvil i fred, kjære Li❤️

Reidun Rønne og Tor Flovik

Hvil i fred Li.
Det var veldig trist å lese at du har gått ut av tiden.
Takk for tilliten æ fikk når æ fikk bli med i Kroken stallen, du va en primus motor og et blidt ansikt å møte der nede.
Klem fra Sol

Sol Maria

Hvil i fred Li❤️

Maja Bohne Johnsen

Takknemlig for at jeg fikk lov til å bli kjent med deg, kjære vakre, sterke Li. Hvil i fred❤️

Irene Aga

Li…. ? I går fikk jeg den hjerteskjærende beskjeden om at du har forlatt oss. Gjett hvor jeg var? På katteutstilling selvfølgelig. Det var jo på utstilling jeg ble kjent med deg for så mange år siden… Når du vant så mye med kattungen din, du vet ?

Jeg har så mye å takke deg for. Hadde neppe kommet gjennom masterprogrammet uten deg. Jeg var midt i en opprivende skilsmisse, og da var du der med støtte og oppmuntring. Når jeg følte meg verdiløs ga du meg kallenavnet Super-Sissel. Det bruker jeg på snapchat enda ? Du åpna hjemmet ditt hver gang jeg kom til Tromsø på forelesning, og det var en selvfølge at jeg skulle bo hos deg… ?

Vi har dessverre ikke hatt kontakt de siste årene. Du dreiv med ditt og jeg med mitt. På grunn av stor avstand møttes vi ikke så ofte heller. Det var selvfølgelig på katteutstilling jeg møtte deg sist. Jeg skulle være panelleder, og da ga jeg klubben beskjed at jeg kun ville gjøre hvis jeg hadde deg ved siden av meg ? Du var jo som noen andre har sagt “en klippe”. Så utrolig nøye, tydelig og flink, og en man alltid kunne stole på.

Jeg har bare gode minner om deg Li ? Jeg har også alltid følt en dyp respekt for deg. Du har lært meg mye om min egen situasjon. Men mest av alt føler jeg og stor takknemlighet. Og jeg er veldig glad i deg.

Takk for alt ?

Sissel

Hvil i fred kjære Li ❤️. Vi delte en sterk passion for klarinetten da vi møttes på folkehøgskolen i Søgne. Livet ga deg en tøff ballast, du satte sterke spor, og jeg håper du nå får hvile i fred ?.

Linda Roger

Var trist og høre. Vi hadde mange fine dager i stallen sammen. Pluss at du støtta meg og var med meg den dagen som var Tyngst i stallen det var når jeg måtte ta forvell med Star. Hoff var utrolig trist og høre og se at du var borte❤️❤️ sender varme klemmer og tanker til familien

Heidi Tamara Søberg Lien

Hvil i fred, kjære Li ?
Tusen takk for din flotte innsats for NRR ?

Eva Dahl Eide

Hvil i fred, Li ?

Eli A. Haug Svendsås

Hvil i fred ❤️

Maja

Kjære Li, takk for alle gode stunder og samtaler i stallen. Jeg ønsker jeg hadde klart å gjøre mer for deg når du hadde det så tøft og mørkt nå den siste tiden. Takk for at du var der for meg i alle år gjennom gode og vanskelige perioder. Takk også for tilliten og muligheten til å være forrytter for din fantastiske Bo. Jeg kommer alltid til å huske den fine reisen til London og ønske vi kunne tatt enda en tur sammen. Hvil i fred min venn.

Linnea Nordström

Jeg husker deg som en kunnskapsrik og svært hyggelig person. Utrolig trist at du ikke er mer. Hvil i fred ❤️

Lisbeth Falling

Kjære Li
Takk for alle gode minner❤️
Alle reiser vi har vært på i korps sammenheng, og din kjærlighet og engasjement for dyr. Så utrolig dyktig i alt du engasjerte deg i.
Hvil i fred

Ada

Kjære Li.
Jeg var så heldig å bli kjent med deg når jeg kom til Krokenstallen sammen med Sigrid , Geronimo og Lovely.
Du er et av de menneskene jeg har møtt som har lært meg aller mest.
Du gjorde så mye for både dyrene og menneskene. Var en av hestene syk var du sammen med oss til støtte og hjelp. Var noe vanskelig for oss på to bein så var du der. Julaften, første juledag, nyttårsaften og første nyttårsdag passet du alle hestene slik at vi andre kunne være hjemme hos familiene våre. Du var like forundret hver gang noen kom med julemat eller en liten gave som takk. Fortjener jeg dette spurte du?
Du fortjente det og mye mer.
Det var tydelig at du var sliten den siste tiden. Jeg kunne ønske jeg kunne gjort mer for deg?
Kunne jeg bare gitt deg en aller siste klem?
Jeg unner deg hvile, men savner deg sårt.
❤️jeg kommer til å tenke på deg med takknemmelighet for å ha kjent deg❤️
Hvil i fred Li

Siri

Hvil i fred Li ?

Hege Søderholm Tverfjell

Hvil i fred Li ❤️

Else Klaudiussen

Takk for alle gode samtala, all hjelp, råd og støtte, latter og fine stunda i stallen. Veldig takknemlig for at æ fikk bli kjent med dæ, og din omsorg for dyr og folk rundt dæ❤️

Hvil i fred❤️

Monica

Kjære Li. ❤️ Det var en trist beskjed å få. Trist når motgang å strev blir for tungt å bære. ? Etter tiden min i krokenstallen vil du alltid minnes som et blidt og omsorgsfullt menneske. Hvil deg no Li. ❤️

Varme tanker til di pårørende. ❤️

Susanne

Hvil i fred Li?
Vil alltid huske deg som en talentfull, musikalsk og dyrekjær jente❤️

Hilsen onkel Arild og tante Tone

Tone Seim Erichsen

Kjære kjære Li Seim❤️

Ord kan ikke beskrive kor ondt den hær beskjeden va å få? Det e ikke mange uken sia du posta ett minne på Facebook av en av de fineste rideturene vi har hadd i lag. Før ridetura har det vært mange av, du på Bo og jeg på Ove. ❤️ Desverre har vi ikke fått ridd ilag i år, da min hest er skadet og din lige så. Heldigvis har æ vært så heldig å låne bo som selvskap til Ove sin siste sommer. Du har vist mæ stor tillit når det kommer til hesten din og æ har prøvd så godt æ kan å ta vare på han når du har vært syk. Æ skal fortsette å ta vare på han etter beste evne fram til hans siste pust. HAN SKAL FÅ MASSE GULLERØTTER OG EPLER. Sia det fikk han altid hos deg❤️

Li du va ikke bare ei venninne i hestehverdagen, men hele tiden var du der for meg. Jeg kunne prate med deg om alt og du lyttet bestandig. Når jeg ser tilbake på det så har du fulgt live mitt helt fra jeg var ungdom og frem til så voksen æ e i dag. Du har gitt mæ mange kloke ord og trøsta meg når det har vært behov. Æ e ufattelig glad før at æ har hatt dæ i live mitt og du har betydd så ufattelig mye. Selv om vi har hatt våre diskusjoner og uenigheter så har vi løst det på en god måte til slutt❤️ Æ håpe du føle at æ har vært dær før deg også.

Takk før at æ fikk bli “tante” til de nydeligste hundan og før alle gangan æ har hått passet de❤️

Li vi har gjort mye ilag. Vi har reist på handle tur til eggen, du har øvelseskjørt med meg til bil lappen, samt alle de ufattelige mange timan med hestegjerde/stallen og ikke minst alle gode samtaler. Du skal vite at æ e evig takknemlig før alt du har gjor for meg og all tillita du har gitt meg? Hest blir aldri det samme uten deg Li….

Så etter ditt ønske så skal bo få slippe sammens med sin beste venn Ove om kun få dager. Så håpe æ at du kan ta vare på Ove før mæ, som æ har gjort med bo før deg. Så håpe æ vi alle forenes igjen og kan ri på tur ?❤️❤️ Håpe du no har fått ro og hvile ?❤️

Hvil i fred???

Mimmi

Tente lys

 • karin

 • Beate

 • Gunn Hege

 • Mira

 • Laila Gamst

 • Siv Bjelland

 • Monika

 • Olaug H.

 • Maaike Scherjon

 • Cecilie Nylund

 • Lisbeth Presthus

 • Rita S Salomonsen

 • Lillian

 • ?...

 • Gro

 • Kristin ❤️ Always ❤️

 • Fia

 • Maria Junttila sammut

 • Maria Kjeldaas Johannessen

 • August Hellgren

 • Synnøve Hillestad

 • Lisa Sørgaard

 • Kim Merete S Skårn

 • Ida

 • Beate Kolset Johnsen

 • Gry-Anita

 • Siw

 • Ellen Sandøe

 • Marita Hagen

 • Åshild Mortensen

 • Britt Vaaja

 • Lill

 • Elizabeth

 • Hilde gulstad

 • Anne Enoksen

 • Lisbeth

 • Sunniva

 • Karin Hafstad

 • Reidun Rønne og Tor Flovik

 • Helene

 • Oddny

 • Sol Maria Haugan

 • Aase Therese

 • Marit

 • Siv-Tonje

 • Marit

 • Marian Meyer Jørgensen

 • Randi Hansen

 • Kristin Solberg

 • Julie

 • Christin Sønnesyn

 • Maja

 • Lotte

 • Silja

 • Jon Wikne

 • Ingeborg Berg-Olstad

 • Marlene

 • Torild

 • Greta skjærven

 • Inger Walmann

 • Karina

 • Jan Yngve

 • Heidi

 • Medmenneske

 • Ingunn Sand

 • Eli Molaug Odland

 • Åse Johansen❤️

 • Silje Bræck Tøllefsen

 • Gry Søgstad ❤️?

 • Tove Haugerudbråten

 • Hilde

 • Vibeke Laastad

 • Margit Isaksen

 • Roar

 • Tove Dreierstad

 • Ingeborg?

 • Siv Hilde

 • Lola

 • Elisabeth

 • Lilly

 • Renate

 • Kristine

 • Heidi Tamara Søberg Lien

 • Toril Beate Røssvoll

 • Eva Dahl Eide

 • Raymond

 • Veronika Hansen

 • Hanne

 • Jill Jeanette Johansen

 • Rebekka

 • Liv Isaksen

 • Mai-Britt

 • Mariell

 • Siv

 • Vibeke

 • Maja

 • Inger-Victoria

 • Maria Kristiansen

 • Charlotte

 • Ronja

 • Mathilde Bettmo Bang-Olsen

 • Mona - Merethe

 • Ranveig Linnerud

 • Kent-Eirik Olsen

 • Yvonne

 • Else

 • Sylvi

 • Miriann

 • Heidi

 • Åge Pedersen

 • Gøran

 • Ann-Kristin Fagerheim

 • Lill-kathrin

 • Bjørg Haugen Christensen Zachariades

 • Gøril Johansen

 • Hilde Wang Sørensen

 • Inger Præsteng Thuen

 • Lille Lena

 • Linnea

 • Trude J. M

 • Ingvild

 • Sara

 • Christianne

 • Haldis

 • Veronica Opgård

 • Liisa

 • Mairin

 • Signe

 • Trude Wagelid

 • Siv Hege

 • Gulla Johnsen

 • Tonje Sollied Johansen

 • Siri

 • Ann-Margrit

 • Benedicte Lilleng

 • Mari

 • Anne Berit

 • Steve Andre og Merethe Sollied

 • Randi Værholm

 • Sini

 • Lise

 • Karolina med familien

 • Helga

 • Kajsa

 • Hege, Petter og Jørgen

 • Rebekka

 • Hege

 • Ingunn Elise Nitter-Nerland

 • Maiken

 • Christine

 • Susanne

 • Elisabeth

 • Sylvi

 • Hvil i fred Li. ♥️

 • Ina

 • Hanne

 • Marita Sandholt

 • Wenche

 • Gunn-Annie

 • Ingrid Hilmarsen

 • Cicilie

 • Siw

 • Renate Martinussen

 • Anne Mette

 • Karianne Størkersen

 • Marte

 • Marianne W. Knudsen

 • Karoline

 • Tone Seim Erichsen

 • Marte

 • Mimmi

 • Honeylyn Co Bjørkvoll

 • Veronica

Uttrykk dine kondolanser