,

Bodil Hanna Dahl

Seremonien til Bodil Hanna Dahl foregår i IMI Tromsø Begravelsesbyrås seremonirom, med familien og de næreste til stede, fredag 6. november.

Minneord

Though I have been away from Tromso and being Bodil’s neighbor for some years now, I will never forget Bodil’s kindness, humor, tips on living in the far north, and her krumkake! Bodil touched many lives, and I am very grateful to have known her.
— Jane Kroger

It was an honor to know Bodil and see her resolute approach to life’s vicissitudes in action. She taught us much about living in the North in a kind and patient manner. For this Bodil will have a special place in our hearts.
— Jill and Stephen Wolfe

Jeg husker godt de nydelige krumkakene vi fikk fra deg, en hel ny erfaring tidlig da vi hadde kommet til Tromsø og var invitert hos Tove og Curt i lag med deg, og jeg husker flere utrolig hyggelige prat i byen når veiene våres krysset hverandre, du ofte i en solgul regnkåpe. Hvil i fred, gode Bodil!
— Gabi Engh

Takk for mange hyggelige anledninger sammen med deg. Du vil bli dypt savnet – av din nærmeste familie og mange andre.
— Marit Westergaard

Kjære Tante Bodil
Ser du oss? Her? Fra over alt? Du er ikke alene.
Det er mange i verden som tenner lys for deg og omfavner deg i en ekstra varm tanke.
For deg med din glovarme kjærlighet. For deg med dine store drømmer.
Humørfulle og glupe Tante Bodil, du var min nærmeste slektning både geografisk og personlig foruten kjernefamilien. Du og Dad vokste opp i Harstad, og da jeg begynte å komme tilbake til Norge på reisene mine fra USA var hjemmet hennes et sikkert stopp hver gang. Der hadde vi mange spennende samtaler (om å aldri undervurdere en kvinne eller om Norges muligheter til å bli et foregangs land), deilig middager og fine turer.
Det var til og med der min nye kjæreste Curt fikk oppleve Dahl familien på ordentlig og sin aller første mørketid, julen 1984. Heldigvis hadde du gode stoler i stua. Der sovnet Curt lett under de mørke dagene og nettene til tross for det levende huset de sto i og Birgit og Ola springende rundt omkring!
Etter at Curt og jeg flyttet til Tromsø kom du ofte på besøk. Spesielt etter Espen kom hadde du alltid med deg en hjembakt sjokoladekake. Gjett hvem som hev seg fort i bilen og nesten ikke kunne stå i ro hver gang vi hentet deg fra hurtigbåtkaia ?
Da du bestemte deg for å flytte til Tromsø for ca. 15 år siden ble du en enda større del av vårt liv — en aktiv og artig del av Dahl/Rice familiens hverdag.
Espen ble din første byguide. Skolen var rett over veien, og han og kompisene som Joakim og Brede besøkte deg ofte etter skoletid, Det var ikke sjeldent at du tok han med på en liten busstur til byen for å besøke et bakeri, drikke kaffe og snakke sammen. Via de turene ble du kjent med Tromsølivet og alle de gode folkene den ellers nokså sjenerte Espen kjente. Han presenterte deg for dem som en ung gentleman som ville henne så vel.
De mange som var innom oss — nykomlinger til byen, gjester fra fjern og nær — fikk ofte møte deg over en særdeles god middag som kanskje din berømte stekt kveite eller svinekoteletter med ananas. Kanskje var de ekstra heldig og også fikk smake på din Trollkrem eller Verdens beste kake med aprikos til dessert også.
Da, som helt til sist, var du vår, og ble til alles, Tante Bodil. Og for Liv, Kjetil, Dennis og Joakim, Tante B.
Til jul var det også mange som fikk kakebokser fylt med krumkaker som du stekte — så tynne og elegante som blonder. Du lærte til og med å steke dem uten gluten for en kjær nabo.
Samfunns- og kunstinteressert var du aktivt med på Senior universitetet og kulturlivet i byen, og på så måte ble fort kjent med mange. Og hver gang det var konsert eller forestilling i byen jeg visste du ville like takket du fort ja til å være med. «Lett bedt» sa du du var.
Tante Bodil, du var med på alt du kunne rekke, og du nøt blant annet de saftige tonene fra Tromsø Brass og fra byens nye Studentorkester. Det var kanskje hos dem du var med på sin aller siste konsert i Ishavskatedralen. Da hadde du det ikke så godt og jeg spurte deg flere ganger om ikke vi skulle til legevakten, men da nektet du å dra. Hun ville få med deg hver eneste fine tone fra Sibelius sine store verk.
Men på tirsdag [27.10.2020] sovnet du inn — bare 76-år gammel. Og plutselig tok det fine Tante Bodil kapittelet i livet vårt slutt.
Her står jeg med mye sorg blandet med gleden av å være niesen til alles Tante Bodil. Du er borte nå Tante Bodil, men niesa di som var glad i deg vil jeg alltid være.
Du har opplevd skygge og sol. Dal og fjell. Kjenn på varmen vår fra utsiktsposten din nå Tante Bodil. Mens sola smelter bak fjellet en aller siste gang.
— Tove Dahl

Tente lys

  • Lise-Lotte Dyrø ❤️ ❤️ ❤️

  • Marit & Michael

  • Sonja

  • Espen

Uttrykk dine kondolanser